Ahmet AYIK

Genel Başkan

Olimpiyat,dünya ,Avrupa şampiyonu güreşçimiz Ahmet Ayık 1938 yılında Sivas’ın Doğanşar ilçesi Eskiköy’de dünyaya geldi.

9 yaşından itibaren karakucak güreşi yapmağa başladı. 1960 yılında milli takıma seçildi.Yaklaşık 10 yıl sıkletinde Türkiye Şampiyonu oldu.. 1962 yılında Belgrad’da düzenlenen Adriatik Kupasında aldığı 2.cilik ile başlayan başarılı spor kariyerini 1963 yılında Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, 1965 yılında Dünya Şampiyonluğu,1967 yılında Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya Şampiyonluğu, 1968

Tevfik KIŞ

Genel Başkan Yardımcısı

1934 yılında Çorum’un Kargı ilçesinin Pelitçik köyünde dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren güreşe ilgi duydu.

Karakucak ve yağlı güreş yapan Tevfik KIŞ greko-romen güreşte kariyerini birinciliklerle taçlandırdı. 1959 yılında Akdeniz Oyunları Şampiyonu, 1960 Roma Olimpiyatlarında Şampiyon, 1962 yılında Dünya Şampiyonu, 1963 yılında Dünya Şampiyonu, 1966 yılında Avrupa Şampiyonu oldu. 1968 yılında aktif güreş hayatını noktaladı ve milli takım antrenörlüğü yaptı.

Coşkun VAZ

Genel Sekreter

1963 yılında Koyunhisarda doğdu.1985 yılında Tuzla Piyade Astsubay Okulu'ndan mezun oldu.Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik kıta ve karargahlarında
çeşitli görevlerde bulundu.2011 yılında emekliye ayrıldı.Türk Güreş Vakfı 26. Olağan Genel Kurulu'nda Vakıf Üyeliğine kabul edildi.Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Adil Güngör

Üye

1936 yılında Denizli’nin Çameli İlçesi’nde doğdu. 6 yaşından itibaren karakucak yapmaya başladı.

1957 yılında minder güreşine başladı. 9 kez Türkiye Şampiyonu oldu. 1960 Roma Olimpiyatları’nda 5., 1965 Dünya Şampiyonası’nda 6., 1966 Demiryolları Dünya Şampiyonasında 1. Oldu. 1970 yılında aktif güreşi bıraktı ve ticarete atıldı.

Adil Güngör evli ve 2 çocuk babasıdır.

Doç.Dr. Haluk Koç

Üye

1954 yılında Adapazarı’nda doğdu. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademi’sinin ilk mezunlarındandır.

Yıldız, genç ve büyükler güreş milli takımlarında yer aldı. Aktif spor hayatından sonra güreş milli takımlarında antrenörlük, Güreş Federasyonu Eğitim ve Teknik Kurul üyeliği ve başkanlığı yaptı.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Haluk Koç, 2005 yılında yapılan Türk Güreş Vakfı Genel Kurul’unda yönetim kurulu

Abdullah Bozdayı

Üye

1959 yılında Yerköy’de doğdu. 1976 yılında Ankara Atatürk Lisesi’nden, 1983 yılında ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1985 yılında ticarete atıldı.

Çeşitli dönemlerde Ankaragücü Spor Kulübünde yöneticilik yaptı. Bir dönem ATO’da 16. Meslek Komitesinde de görev yapan Bozdayı 2009 yılında yapılan 23.Olağan Genel Kurul’da Türk Güreş Vakfı Yönetim Kurul Üyesi seçildi.

Abdullah Bozdayı evlidir.

Feyzullah ARSLAN

Üye

1956 Yılında Sivas ili Gürün ilçesinde doğdu. İlkokulu Gürün, Ortaokulu Ankara'da bitirdi.1973 yılında Ankara Polis Kolejinden,1976 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. Meslek hayatına Komiser Yardımcısı olarak Çanakkale’de başladı ve sırasıyla Ankara, Şanlıurfa, Aksaray, Muğla, Fethiye ve İstanbul da çeşitli rütbelerde görev yaptı.1995 Yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek İkmal Bakım Daire Başkanlığı, Polis Başmüfettişliği, APK Uzmanlığı, Arşiv ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve ayrıca