Ahmet AYIK

Genel Başkan

Olimpiyat,dünya ,Avrupa şampiyonu güreşçimiz Ahmet Ayık 1938 yılında Sivas’ın Doğanşar ilçesi Eskiköy’de dünyaya geldi.

9 yaşından itibaren karakucak güreşi yapmağa başladı. 1960 yılında milli takıma seçildi.Yaklaşık 10 yıl sıkletinde Türkiye Şampiyonu oldu.. 1962 yılında Belgrad’da düzenlenen Adriatik Kupasında aldığı 2.cilik ile başlayan başarılı spor kariyerini 1963 yılında Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, 1965 yılında Dünya Şampiyonluğu,1967 yılında Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya Şampiyonluğu, 1968

Tevfik KIŞ

Genel Başkan Yardımcısı

1934 yılında Çorum’un Kargı ilçesinin Pelitçik köyünde dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren güreşe ilgi duydu.

Karakucak ve yağlı güreş yapan Tevfik KIŞ greko-romen güreşte kariyerini birinciliklerle taçlandırdı. 1959 yılında Akdeniz Oyunları Şampiyonu, 1960 Roma Olimpiyatlarında Şampiyon, 1962 yılında Dünya Şampiyonu, 1963 yılında Dünya Şampiyonu, 1966 yılında Avrupa Şampiyonu oldu. 1968 yılında aktif güreş hayatını noktaladı ve milli takım antrenörlüğü yaptı.

Serdar ATALAY

Genel Sekreter

Türk Güreş Vakfı kurucu üyesi olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçimiz Mahmut Atalay’ın oğlu olan Serdar ATALAY 1966 yılında Ankara’da doğdu. İlk ,orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 1988 yılında mezun oldu.

2005 yılında yapılan Türk Güreş Vakfı Genel Kurulunda Yönetim Kurulu üyesi seçildi.

Bu tarihten beri Genel Sekreter olarak görev yapmaktadır. Ticaretle uğraşan ATALAY evlidir.

Abdullah TOPALOĞLU

Genel Sayman

02 Mayıs 1977 tarihinde Spor Toto Teşkilat Başkanlığında memur olarak işe başlayıp çeşitli kademelerde çalıştı ve 8 yıl Spor Toto Teşkilat Başkanlığı görevini yaptıktan sonra  1999 yılında emekli oldu.

Türk Güreş Vakfında as başkan,Türkiye Güreş Federasyonunda asbaşkan,Gençlik ve Spor Vakfında as başkanlık ,Türkiye Okçuluk Federasyonunda 17 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Halen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.2006 yılından bu tarafa T

Adil Güngör

Üye

1936 yılında Denizli’nin Çameli İlçesi’nde doğdu. 6 yaşından itibaren karakucak yapmaya başladı.

1957 yılında minder güreşine başladı. 9 kez Türkiye Şampiyonu oldu. 1960 Roma Olimpiyatları’nda 5., 1965 Dünya Şampiyonası’nda 6., 1966 Demiryolları Dünya Şampiyonasında 1. Oldu. 1970 yılında aktif güreşi bıraktı ve ticarete atıldı.

Adil Güngör evli ve 2 çocuk babasıdır.

Doç.Dr. Haluk Koç

Üye

1954 yılında Adapazarı’nda doğdu. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademi’sinin ilk mezunlarındandır.

Yıldız, genç ve büyükler güreş milli takımlarında yer aldı. Aktif spor hayatından sonra güreş milli takımlarında antrenörlük, Güreş Federasyonu Eğitim ve Teknik Kurul üyeliği ve başkanlığı yaptı.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Haluk Koç, 2005 yılında yapılan Türk Güreş Vakfı Genel Kurul’unda yönetim kurulu

Abdullah Bozdayı

Üye

1959 yılında Yerköy’de doğdu. 1976 yılında Ankara Atatürk Lisesi’nden, 1983 yılında ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1985 yılında ticarete atıldı.

Çeşitli dönemlerde Ankaragücü Spor Kulübünde yöneticilik yaptı. Bir dönem ATO’da 16. Meslek Komitesinde de görev yapan Bozdayı 2009 yılında yapılan 23.Olağan Genel Kurul’da Türk Güreş Vakfı Yönetim Kurul Üyesi seçildi.

Abdullah Bozdayı evlidir.

1 Önceki Sonraki