Türkler Rumeli’de!

14.07.2014 - 08:01

Kırkpınar güreşleri Türk’lerin Rumeli’ye ayak basmalarıyla başladı. Şehzade Süleyman Paşa (1316-1359). Rumeli Fatihi olarak anılan Osmanlı Başkomutanı Rumeli yakasına ilk ayak basan ve oralarda elde ettiği fatihlerle şanlanan bir askerdi ki Kırkpınar’m destanlara karışmış tarihinde Süleyman Paşa’dan sözetmemek imkansızdır.

Nilüfer Hatunla Orhan Gazi’nin büyük oğulları olan Süleyman Paşa 1. Murat’ın ağabeyiydi. Orhan Gazi 1324 yılında tahta geçince Süleyman Paşa da veliaht oldu. Tam 35 yıl b

İstek üzerine güreş

14.07.2014 - 07:58

Dün sabah Topkapı civarlarında kağıtçılık yapan değerli bir okurum aradı. Bu okurum beni uzun zamandan beri okuduğunu, ancak Türk güreşiyle ilgili çok seyrek, hatta hemen hemen hiç yazamama sınırından olduğundan yakındı. Ben de kendisine yıllar önce Tercüman’da güreşin dünü, bugünü ve yarını ile ilgili bir kaç yazı yazdığımı ifade ettim. Zamanlama pek uygun gibi görünmüyorsa da bu okurum paralelinde düşünenler için o eski ama ne yazık ki hala tazeliğini koruyan görü

Güreş ve Diğer Savaş Sanatları

14.07.2014 - 07:57

Güreş diğer savaş sanatlarının da birbiriyle bir araya getirildiği karşılaşmalarda önemli bir yer kazanmıştır. Çoğu dövüşçü kendilerini güreşle tanımlamaya veya sanatları arasına güreşi de katmaya başlamıştır. Güreş formları kendini koruma-karışık savaş sanatları sistemi içine alınmıştır. Bunlar arasında bazıları Shootfighting, Sambo, Pancrase. Randy Couture, Mark Coleman, Takanori Gomi gibi bazı başarılı dövüşçülerin de arkaplanında güreş vardır;

Güreş tarihi ilk insanla başlar.ilk ç

1 Önceki Sonraki