Erdoğan Arıpınar: Örnek Kuruluş Türk Güreş Vakfı

04.02.2016 - 05:51

TSYD'nin kuruluşunda görev alan, Türkiye Milli Olimpiyat Kurulu (TMOK) üyeliği, Genel Sekreter Yardımcığılığı, 2. Başkanlık ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan, 1994 yılında IOC tarafından “Olimpic Order” nişanıyla ödüllendirilen Erdoğan Arıpınar Türk GÜreş Vakfı hakkında "Örnek Kuruluş TÜrk GÜreş Vakfı" başlığı ile bir yazı paylaştı.

Ülkemizde pek çok spor kuruluşu, hatta vakfı var. Bunların içinde Türk Güreş Vakfı örneğini herkesin incelemesi lazım. Bu vakıf gerek yapısı, gerek yönetimi ve gerekse fevkalade yayın organı ile çekinmeden örnek gösterilmelidir. Hem Türkiye’de ve hem de dünyada güreşi yakından takip eden, fikir adamlarının yazılarına yer veren yayın organı dergiyi dikkatli inceleyenler Türkiye’de güreşte ne varsa bulabiliyorlar. Bu vakıf tüm emekli, yaşlı, yardıma muhtaç şampiyonlara da ciddi şekilde kucak açıyor. Bir ağabeyler topluluğu olarak görevdeki güreş federasyonuna doğru yolu gösteriyor. Hatalı yönelmeleri uzmanların aydınlatıcı yazıları ile düzeltmeğe çalışıyor. Bence, spor bakanlığı bu lekesiz vakfı hem örnek göstermeli ve hem de desteklemelidir. Türk güreş vakfını başta başkanı dünya güreşinin unutulmaz ismi Ahmet Ayık ve tüm yönetim ve çalışanlarını kutlamamız lazım.

Yazının tamamnına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: