Türk Güreş Vakfı Ödülleri sahiplerini buldu.

24.02.2015 - 09:53

Asrın Güreşçisi ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hamza Yerlikaya, Türk Güreş Vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen ödül töreninde “Yılın Güreş Adamı” seçildi.

Ankara’daki İncek Olimpik Park Otel’de düzenlenen törende, 8 kategoride ödüller dağıtıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a “Güreşe katkı” ödülü verildi.

Törende ödül alanlar şöyle:

Yılın güreş adamı: Hamza Yerlikaya

Yılın güreş antrenörü: Necmi Gençalp (A Milli Serbest Güreş Takımı Teknik Direktörü)

Yılın güreşçisi: Taha Akgül (Avrupa ve dünya şampiyonu)

Yılın spor yazarı: Ercan Ata (Doğan Haber Ajansı)

Güreşe katkı ödülü: Akif Çağatay Kılıç (Gençlik ve Spor Bakanı)

Yılın güreş kulübü: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü

Yılın kadın güreşçisi: Elif Jale Yeşilırmak (Dünya üçüncüsü)

Yılın milli takımı: Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı (2014 Avrupa şampiyonu)

-Ayık yeniden başkan

Türkiye Güreş Vakfı’nın seçimli olağan genel kurulunda mevcut başkan Ahmet Ayık yeniden başkanlığa seçildi.

Genel kurula, 135 delegeden 66′sı katıldı. Tek aday olarak girilen seçimlerde oyların tamamını alan Ayık, bir kez daha başkanlık koltuğuna oturdu.

Habere ait resim galerisi