Olimpiyat,Dünya ve Avrupa Şampiyonu Güreşçimiz Yaşar Doğu anıldı

06.01.2014 - 12:00

Olimpiyat,dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçimiz Yaşar Doğu ölümünün 53. Yıl dönümünde Cebeci Askeri Şehitliği’ndeki mezarı başında anıldı. Anma törenine Spor Genel Müdür Yardımcıları Tamer Taşpınar, Ömer Altınsoy, Spor Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Ahmet Ak, Ömer Kalkan, Türk Güreş Vakfı (TGV) Genel Başkanı ve Uluslar arası Güreş Federasyonu (FILA) As Başkanı Ahmet Ayık, TGV Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Kış, TGV Yönetim Kurulu üyesi Yard.Doç.Dr. Haluk Koç, Gazi Üniversitesi BESYO Müdürü Prof.Dr. Özbay Güven Olimpiyat Şampiyonu Bayram Şit, Yaşar Doğu’nun oğlu Prof.Dr. Gazanfer Doğu, sevenleri ve yakınları katıldı. Saygı duruşundan sonra Kuran-ı Kerim okunup, dua edildi.İlk konuşmayı TGV Genel Başkanı ve FILA As Başkanı Ahmet Ayık yaptı. Konuşmasında Yaşar Doğu’nun örnek kişiliğini anlattı ,güreşçi ve antrenör olarak Türk güreşine unutulmaz hizmetler yaptığını, gençlerin O’nu örnek alması gerektiğini , belirtti. Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar yaptığı konuşmada Yaşar Doğu’nun şampiyonlukları ile ülkemizin milli gururu olmasının yanı sıra Türk gençliğinin örnek aldığı büyük bir şampiyon olduğuna vurgu yaptı. Daha sonra söz alan Prof.Dr.Gazanfer Doğu anma törenine katılan herkese teşekkür ederek Yaşar Doğu’nun oğlu olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirtti.Yapılan konuşmalarla anma töreni sona erdi.