Evin DEMİRHAN "Siirt’in Sırrı"

19.10.2012 - 12:00

Türk Güreş Vakfı başarılı öğrenci-güreşçilere karşılıksız burs vermektedir. Vakfımız bursundan yararlanan 20 öğrenci-güreşçiden biri olan Siirt Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi öğrencisi Evin Demirhan hem okuldaki başarısı hem de güreşte aldığı ulusal ve uluslararası başarıları ile güreş camiasının gururu oldu.

Evin DEMİRHAN; 2009 , 2010 ve 2011 Uluslararası Zafer Turnuvalarında birincilik kürsüsüne çıkarak gelecekteki başarılarının müjdesini vermiştir. 2010 yılı Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında altın madalya, 2011 yılı Yıldızlar Dünya Şampiyonasında bronz madalya, 2012 Gençler Avrupa Şampiyonasında gümüş madalyanın sahibi olan güreşçimiz 2011 yılının “yıldız bayanlar en teknik sporcusu” seçilerek başarılarını taçlandırmıştır. Dört kez Türkiye şampiyonu olan Evin’in bu başarıları İnan Temelkuran ve Kristen Stevens’ın belgeseline konu olmuş, “Siirt’in Sırrı” belgeselinde bu başarı öyküsü anlatılmış ve 19.Altın Koza Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülüne layık görümüştür. Evin DEMİRHAN’a da Jüri Özendirme Ödülü verilmiştir. Yıldızlar ve gençler kategorisinde büyük başarılar kazanan Evin DEMİRHAN’ın büyükler kategorisinde de ülkemizin gururu olmaya devam edeceği inancını taşıyor, derslerinde ve güreş hayatında ki başarılarının devamını diliyoruz.