Bakan Çağatay Kılıç, Efsane Şampiyonlarla Buluştu

21.06.2014 - 12:00

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Şampiyonlar Onur Konuğumuz" programının üçüncüsünde Türkiye'ye Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarılar kazandıran efsane şampiyonlarla bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sportif yatırımlarının yanı sıra Gençlik Merkezleri ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) gibi kurumları da bünyesinde barındırdığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, bu gençlerin başarılı sporcuları rol-model olarak kabul ettiğini söyledi.

Bakanlık nezdinde düzenlenen 'Şampiyonlar Onur Konuğumuz' programı kapsamında birbirinden farklı nesilleri bir araya getirmeyi ve bu birliktelikten doğacak fikirleri yapılacak çalışmalarda kullanmayı hedeflediklerini ifade edenBakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Sizler, ülkemize kazandırdığınız başarılarla gurur nişanesi olan marka sporcularımızsınız. Kazandığınız başarılar tarihe altın harflerle yazıldı. Ama biz bu başarıların sadece kitaplarda kalmasını istemiyoruz. Bu güzel başarıları kazanan sizlerin tecrübelerinden, bilgi ve birikimlerinden faydalanmak istiyoruz. Sahip olduklarınızı gençlere aktarabilmeniz noktasında köprü olmak istiyoruz. Sizler de çok iyi bilirsiniz ki bazen bir gülüş dahi sporcuyu motive eder. Genç sporcularımızda bu motivasyonu sizin gibi şampiyonlarla sağlayabileceğiz. Bu tür buluşmalarımız devam edecek. Sizleri geçen hafta bir araya geldiğimiz genç şampiyonlarla da buluşturmak istiyoruz."

"Sadece sohbet edip ayrılanlardan olmadık, olmayacağız"

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi spor yatırımlarında da 2002'den bu yana büyük bir ivme kazandığını vurgulayanBakan Çağatay Kılıç, gelinen noktanın oldukça ileri ancak yeterli olmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da spor kökenli bir isim olmasının kendileri açısından büyük önem taşıdığını anlatan Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımızın sporcu kimliği bizler için büyük avantaj. Spora, sporcuya yapılan yatırımın değerini bilen bir isim. Türkiye, 2000'li yılların başına kadar maalesef gerek altyapı anlamında, gerek sporcularına sağladığı imkânlar anlamında iyi bir noktada değildi. Şimdi bu süreci hızla aştık. Güzel bir yerdeyiz, ama yetmez. Daha ileriye sizlerin de görüş ve önerileriyle gideceğiz. Şunu bilmenizi isterim ki; biz sadece sohbet edip ayrılanlardan olmadık, olmayacağız. Bugün ve bundan sonraki toplantılarımızda bizlere aktaracağınız her şeyi spor ve gençlik alanlarında sonuna kadar kullanacağız. Kazandığınız başarılar ve yaşattığınız tarifi zor duygular için bir kez daha hepinize şahsım ve ülkemiz adına teşekkür ederim." ?Zihniyetin değişmesi için elimizden geleni yapıyoruz?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zihniyetin değişmesi noktasındaki düşüncelerini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Modern tesisler inşa ediyor ve içlerini sporcu ve antrenörlerle dolduruyoruz. Bireysel noktada bazı antrenörlerin ve müteahhitlerin vizyonlarının eksik olduğu durumlar olabiliyor. En zorlu değişimlerin başında, zihniyet değişimi geliyor. Bu noktada Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi yaşamın her noktasında yanlış zihniyetlerin değişmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Geride kalan dönemlerde sporcuların şampiyonalara katılım, ekipmanlarının temini ve antrenmanlar için üst düzey spor salonlarına konularında büyük zorluklar yaşadığının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Yeri geldi amatör ruhla özverili bir şekilde ülkemizi temsil ettiniz. O dönemlerde spor salonu inşası çalışmaları gördüğünüzde büyük şaşkınlık yaşıyordunuz. Şimdiki genç sporcular tesis yatırımlarına alıştı. 2020 olimpiyatlarına 5 yılı aşkın bir süre var. Bu arada yeni bir spor nesli yetişecek. Bizler de yatırımlarımızla bu neslin ülkemizi başarıyla temsil edecek sporcular olması için çaba sarf ediyoruz."

"Spor Bilincini Aşılayarak Sporcuları Eğitiyorum"

Bakan Çağatay Kılıç'ın ardından efsane sporcular da söz aldı. Bu tür buluşmaların geleceğe dair umut veren işaretler olduğunu vurgulayan sporcular, çok daha güzel bir sportif geleceğe Bakanlıkla beraber el ele yürüyeceklerini söylediler.

1992 Olimpiyat Üçüncüsü Hülya Şenyurt, spora aşkla bağlı olduğunu, genç sporcuları, spor bilinci ile eğittiğini söyledi. Sporcuları bir araya getirme noktasında önemli bir organizasyonun yapıldığını belirten Bıçkın, "Bu diyalog ortamını 1000 Cumhuriyet altınına değişmem. Böylesine önemli bir projeyi başlattığınız için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Dünya Şampiyonu Güreşçi Ali Rıza Alan, yüzyılın şampiyonlarının bu etkinlikte buluştuğunu işaret ederek, gelecek dönemlerde de genç sporcularla da bir araya gelmenin faydalı olacağını söyledi. Davetten dolayı gurur duyduğunu da ekleyen Alan, "Geçmiş dönemlerde bu tür kabuller, bir araya gelmeler hiç olmadı. Bizim bilgi ve tecrübelerimizden yararlanmak istemeniz gerçekten onur verici" şeklinde konuştu.

Katılım gösteren şampiyon sporcular, Bakan Çağatay Kılıç'a yapılan tesisler ve sağlanan tüm imkanlar için teşekkür ederken, gelecek nesillere destek olabilmek adına da söz verdiler. Bakan Çağatay Kılıç ve sporcular daha sonra birbirlerine hediyeler verdiler. Bakan Çağatay Kılıç ve beraberindeki sporcular daha sonra toplu fotoğraf çektirdi.